Blog

​Zevkinize Göre Mobilya Tarzları

Mobilya türleri belirli bir atmosfer yaratmaya çalışır. Mobilya stillerinin, evinizi ve odalarınızı nasıl görmek istediğinize dair fikirlerinize uyumlu olması gerekir. İstediğiniz iç tasarımı elde etmeniz için faydalı ipuçlarını bu blogda bulabilirsiniz.

​Zevkinize Göre Mobilya Tarzları

Yayın Tarihi:   02.04.2021

Evinizi dizayn ederken göz önünde bulundurmanız gereken önemli unsurlardan birisi de hangi mobilya stilini kullanacağınızdır. Eviniz için mobilya seçimleri yapmadan önce seçeneklere hakim olursanız zevkinize ve yaşam tarzınıza uygun bir mobilya stiline sahip olabilirsiniz.
Mobilya stillerinin üç ana sınıflandırması vardır, bunlar; geleneksel, modern ve çağdaş tarzlardır. Gelin bu tarzlara yakından bakalım.
 
Geleneksel Mobilya Tarzı
Geleneksel mobilya stili, klasik dekoru Avrupa zarafetiyle yeniden üretir. Geleneksel tasarım, zarafeti ve sadeliği vurgular. Düz çizgiler, sivriltilmiş bacaklar ve çok sayıda zarif süslemeye sahiptir. Ana özellikler derin renkler ve ahşap tonları, dekoratif detaylar ve çeşitli dekoratif öğelerdir. Bu mobilyalar, asla modası geçmeyen klasik bir alan hissi verir. Bu tarz tamamen rahatlık, sıcaklık, aşinalık ve öngörülebilir düzen ile ilgilidir.
 
Özellikleri:
Formlar: Klasik silüetler, kıvrımlı çizgiler, kanat ve Queen Anne sırtları, pençe ve topuz ayakları görülür.
Renkler: Koyu ahşap yüzeyler, zengin kahverengi, kiraz, siyah ve beyaz tonları hakimdir.
Kumaşlar ve tekstiller: Zengin ve düz renklerde döşemeler, deri, kadife, ipek gibi asil malzemeler kullanılır. Aynı zamanda şönil, keten veya pamuk gibi daha uygun fiyatlı kumaşlar da bu tarza dahil olabilir. Çiçek, yaprak veya şam desenlerinin yaygın olarak kullanıldığı görülür.
Aksesuar: Pervazlar, paneller, karmaşık süslemeler, kırlentler gibi dekoratif detaylar bolca kullanılır.
 
Modern Mobilya Tarzı
Modern mobilyalar; temiz ve net çizgiler, sade bir tasarım, nötr renk paleti ve "soğuk" malzemelerle tanımlanır. Bu tarz, dekoratif sanatlardan ve sanatsal ile işlevsel arasındaki çizgileri bulanıklaştırma eğilimindedir. Modern mobilya stilinde tek renkli bir renk paleti kullanır. Mobilyalar, temiz çizgiler ve temel formlarla şık ve sadedir. Masalar genellikle ahşap veya metal gibi malzemelerden oluşur, ancak cilalı bir görünüm için genellikle camla dekore edilir.

Özellikleri:
Formlar: Temiz silüetler, keskin çizgiler, geometrik şekillerde formları vardır.
Renkler: Nötr renkler ve parlak yüzeyler, siyah beyaz palet ve gri renkler tercih edilir.
Malzemeler: Ahşap, plastik, metal, çelik ve cam malzemeleri gibi modern malzemeler kullanılır. Tahta desenli doğal ahşaplar da tercih edilebilir.
Kumaşlar ve tekstil: Deri, suni deri, vinil ve ​​mikrofiber kumaşlardan oluşur.
Aksesuar: Aşırıya kaçmadan birkaç süs detayı aksesuar kullanılır.
 
Çağdaş Mobilya Tarzı
Çağdaş mobilya tasarımı, şimdiki zamana dayanır ve akıcıdır. Çağdaş mobilyalar, şu anda popüler olan tasarımları yansıtır, bu nedenle trend belirleyen çağdaş tasarım, zevkler değiştikçe farklı bir görünüm alacaktır. Çağdaş tasarım güçlü silüetler, soyut geometri ve tek renkli, nötr bir paletle vurgulanır. Pürüzsüz şekiller ve kıvrımlı çizgiler içerebilir. Teknolojik parçalar, ahşap, deri ve cam gibi organik ve çeşitli malzemelerle karakterizedir. Modern, derli toplu, şık, havadar ve hafif bir tarza sahiptir. Aydınlatma, yastıklar, sanat eserleri ve çiçekler gibi küçük detaylar bu tarza dahildir. Işık, doğal ışığın yanı sıra yapay ışığın da olduğu çağdaş tarzda büyük bir unsurdur.

Özellikleri:
Formlar: Basit silüetler, keskin veya eğimli çizgiler, geometrik şekiller.
Renkler: Parlak yüzeyler, siyah, beyaz, gri, gümüş, krom gibi nötr renkler.
Malzemeler: Metal, çelik, ahşap, plastik ve cam.
Kumaşlar ve tekstiller: Mikrofiber ve süet, deri, vinil.
Aksesuar: Birkaç süs detayı.

DKY E-bülten

Satışı devam eden projelerimiz ve diğer yeniliklerle ilgili bilgi almak için, e-posta adresinizi bırakmanız yeterli